
A la segona planta, dóna pas als seus experiments artístics amb pólvora i la seva obsessió amb els alienígenes... Espectacular el muntatge dels llops estavellant-se contra la paret de vidre que simula el mur de Berlín, en un cicle d'autodestrucció.
I per fi passem a l'exposició que realment m'interessa: Takashi Murakami.
Murakami incorpora en el seu art els elements característics de la cultura japonesa més moderna i pop, incloent-hi aquells que han esdevingut quotidans als països occidentals com el manga i l'anime, tot i que la seva formació inicial fou en Nihonga (pintura tradicional japonesa).
Murakami (Takashi, que no Haruki -gran escriptor... queda pendent un post-) incorpora a la seva col·lecció multitud de disciplines: pintura, escultura, disseny industrial, fins i tot col·laboracions amb bèsties de la moda com Louis Vuitton, o del món de la música, com Kanye West (impagable el seu videoclip del tema "Good Morning"), sempre amb el seu segell característic de color i felicitat, perfectament representat en les seves flors (de fet, l'estratègia publicitària per l'exposició va consistir en inundar tots els aparadors de les botigues del casc antic de Bilbo amb les famoses flors somrients de Murakami).


Per altra banda, trobem escultures de personatges més aviat característics de l'anime, com la cambrera sexy Miss Kaokao, la qual pot transformar-se en un avió, o el simpàtic, a l'hora que grotesc, Inochi; tots dos reflexen la fascinació dels artistes japonesos pels robots i els androides, al més pur estil Alita. I en una línia hentai, trobem la parella del Lonesome Cowboy (amb els cabells de punxa típics -tipus Goku- i els seu especial llaç corredís -mai millor dit-), i la cambrera que l'acompanya, saltant amb una corda formada per la llet dels seus pits). Evidentment, va ser la part de l'exposició més impactant.
Si teniu ocasió de fer una escapada al Guggenheim (c) Murakami 17 febrer - 31 maig, 2009.
No té desperdici!