martes, 15 de abril de 2008

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

A risc de suscitar l'ira dels autèntics i incondicionals fans de La Guia, vaig començar la casa per la teulada en l'últim post, amb el text que inaugura l'adaptació a la gran pantalla del que per a molts va suposar una radio-comèdia + col·lecció de llibres + sèrie de televisió digna d'adoració.
Però com molt bé diu a la guia: Don't Panic! Aquest és un dels múltiples posts que dedicaré a una Guia que va esdevenir fenomen, que va aconseguir trascendir tots els medis, i que, desgraciadament, després d'anys d'esforços treballant per a convertir-la en pel·lícula, el seu creador, Douglas Adams, ja no va poder presenciar-ne el naixement.

La cançó "So long and thanks for all the fish", a banda de correspondre al títol del quart llibre de la sèrie, il·lustra molt bé què ens trobarem a la pel·lícula. Aquest tema escrit per Joby Talbot, Garth Jennings i Christopher Austin, està magistralment interpretat al final de la peli per una de les millors veus que habiten el planeta (sí, la rèplica fabricada a Magrathea): Neil Hannon, potser més conegut per ser l'alma mater de The Divine Comedy. No us la perdeu!



I com a aperitiu pel proper post:

Now the world has gone to bed
Darkness won't engulf my head
I can see by infra-red
How I hate the night

Now I lay me down to sleep
Try to count electric sheep
Sweet dream wishes you can keep
How I hate the night