sábado, 19 de abril de 2008

Paranoid Android

Potser un dels personatges més "entranyables" de The Guide és el Marvin, un robot GPP (Genuine People Personalities) que pateix una forta depressió (podeu veure el disseny actualitzat del Marvin per a la pel·lícula; hi ha qui trobarà a faltar l'aspecte retro de l'original, però aquest està en perfecte sintonia amb l'atmosfera de la peli).

No aprofundiré en el tema, ja que podeu trobar tota mena d'informació en qualsevol web dedicada a l'obra d'en Douglas Adams; la meva intenció era fer-lo servir com a excusa per parlar d'un dels millors temes musicals de la història, i que es va inspirar precisament en el Marvin: "Paranoid Android", de Radiohead.

Aquesta cançó no només transmet l'esperit fosc i depressiu de l'androide, sino que algunes de les frases estan directament basades en l'obra radiofònica. És innegable que l'inici de la cançó, la podria pronunciar tant el Marvin com el Thom Yorke:

please could you stop the noise im tryin a get some REST?
from all the unbornchikkenVoicesin my head?

El disc que conté el tema, "OK Computer", editat el 1997, està replet de temes rodons, emotius, amb força... és a dir, un clàssic absolutament imprescindible. Vull recomanar el seu últim treball, "In Rainbows", ja que suposa un retorn al seu estil més exitós i accessible, allunyant-se una mica de la fosca distorsió de l'últim Hail to the thief. Retornant al "Paranoid Android", és un plaer revisionar l'animació del videoclip amb un protagonista que podria haver estat dibuixat perfectament per Moby.



I en breu, més de Radiohead.

No hay comentarios: