martes, 24 de junio de 2008

The Rocky Horror Picture Show

En la meva "etapa" revisionadora de grans clàssics del cinema de ciència ficció, m'he permés una petita llicència per tal de descansar d'aliens, mutants, paràsits, lladres de cossos i d'altres criatures fantàstiques...

Potser també la podriem incloure dins aquest gènere (per allò dels alienígenes del planeta Transexual de la galaxia Transilvania), però crec que The Rocky Horror Picture Show escapa a l'encasellament d'una única etiqueta.

Aquella boca carnosa d'un intens vermell del començament, ja ens anuncia amb veu melosa el que estem a punt de presenciar:

Science fiction... double feature
Doctor X... will build a creature
See androids fighting... Brad and Janet
Anne Francis stars in... Forbidden Planet
At the late night, double feature, picture show.

Aquesta pel·lícula està repleta de moments memorables: surrealistes, hilarants, sensuals, eròtic-festius...
Només per recordar-ne uns quants:

L'aparició del Tim Curry en plan dominatrix baixant en la gàbia-ascensor, i el moment en què es presenta cantant: "I'm just a sweet transvestite from Transexual, Transylvania".

El naixement del Rocky i com li meravellen a en Frank-N-Furter els músculs de la seva creació, tant que ja li té preparat un regal que consisteix en un joc de peses per tal que:

"And soon in the gym
With a determined chin

The sweat from his pores
As he works for his cause

Will make him glisten
And gleam, and with massage

And just a little bit of steam
He'll be pink and quite clean

He'll be a strong man
Oh, honey!"


En el moment del banquet, en Frank-N-Furter està tallant la carn per als "convidats", i el Dr Scott demana pel seu nebot Eddie: just abans de descobrir que la taula és el taüt on està el cos de l'Eddie (interpretat per Meatloaf), el Frank preguntava: "another slice?".

I el moment amb més ritme, i que potser impacta sobretot al tenir lloc als pocs minuts de metratge (és la quarta cançó), quan tot just ens estem preguntant què es trobaran el Brad i la Janet dins la mansió on els acaben de rebre el Riff-Raff (amb aires de Nosferatu) i la Magenta (a la qual veurem amb un pentinat Novia de Frankestein al final de la peli), és "The Time Warp".



Si mai heu gaudit d'una sessió en directe de "The Rocky Horror Picture Show" amb l'equip pertinent (l'arròs, la pistola d'aigua i el diari, el paper higiènic, els guants de plàstic, les torrades per fer el "toast", etc), teniu una cita ineludible! Afortunadament als cinemes Meliès encara la projecten de tant en tant, així que si teniu ocasió, no us la perdeu!!

There's a light in the darkness of everybody's life...

No hay comentarios: